Общо обяви: 174 Общо потребители: 75560

Четири начина да обърнете отказа в своя полза

Дори и на най-способния и настоятелен специалист по продажбите в света понякога му се налага да приеме „не“ като отговор. Ала вие бихте ли могли да сторите така, че отказът да работи за вас. Какво ще направите, ако някой смачка голямата ви идея? Ето четири начина да спечелите предимство от получения отказ.

1.Превърнете всяко „НЕ“ в начало, а не в край

Даже някой да отхвърли вашия замисъл днес, това може да прерасне в мрежова възможност утре. Много малко са онези, които биха били толкова груби, че да ви кажат: „Никога повече не петни моя враг.“
В действителност, ако са хора, винаги съществува шанс да се почувстват леко зле поради факта, че са ви разочаровали. Попитайте ги: „ Ще имате ли нещо против да ви държа в течение на развитието си в бъдеще?“ Мога да ви гарантирам, че болшинството ще отговорят с „да“. След това поддържайте огъня. Добавете ги в своя визитник и не пропускайте да контактувате с тях в хода на разрастването на вашия бизнес.

2.Вгледайте се какво се крие под това „НЕ“

Превърнете отказа във възможност да направите ценно за вас проучване. Всяко „НЕ“ крие късче информация, което може да ви помогне да усъвършенствате своя подход и продукта си. Вместо да се изсулите през вратата, останете дотогава, докато ви позволят, и се опитайте да вникнете в мозъка им. Какво е онова, което те знаят, а вие не знаете за бизнеса, в който се мъчете да пробиете?

3.Не универсализирайте „НЕ“-то

Нито един продукт или услуга не са идеални за всекиго. Ако получите отказ, може би просто не сте уцелили нишата. Или пък вероятно сте си набелязали грешния човек. Преди да се оттеглите, попитайте събеседниците, пред които представяте своята идея, дали биха могли да се посочат други лица, в състояние да проявят интерес към вашия продукт или услуга.

4.Следващия път получете „ДА“

Има десетки истории за преуспели предприемачи, които продължават да се връщат, понякога с години, и да чукат на една и съща врата. Те питаят болезнена необходимост, намираща изражение в заканата:“ Ще им покажа аз на тях.“

Добавена на от:

Етикети:

155 Общо преглеждания, 1 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар

ВИП обяви

Пътна помощ Купува-Продава

Обяви за работа

  • Работа търси-предлага Открийте новите попълнения за вашият екип, като публикувате обява в нашата нова категория ...