Общо обяви: 211 Общо потребители: 110511

Конкуренцията не е виновна за фалита

„Конкуренцията ни прави по добри“– неизвестен автор

Всеки предприемач, се е страхувал от конкуренцията.Но нека да разберем как Келвин Клайн, е преборил тези свои страхове.

„Аз правя всичко сам. Не мога да търпя производител, който прави много забележки кое как се прави. Разбира се, имахме своите главоболия, но те си бяха наши и ги излекувахме. Това е велика работа!“– Келвин Клайн

Келвин винаги е искал да моделира дрехи. Той се подготвил за това, учил в института по модата, за да добие и технически знания. След това впрегнал въображението си в работа, подържан от силното намерение да успее.

Сега неговите конкуренти се боят от действията му. Това е истински поврат! Доскоро самият Келвин се безпокоял от тях. Бил обезпокоен, но не уплашен! Много хора имат грешната престава, че конкуренцията причинява пропадането на редица предприятия.

Това не е вярно!

Конкуренцията е само нещото, което те кара да работиш по-усърдно и да вършиш работата си по-добре от този, който се стреми да те победи.

В един анализ, направен от Дън и Брадсрийт напоследък, се вижда, че конкуренцията като причина за фалит е по-малко от 3% годишно.

Истинският виновник за фалит е Некомпетентността заедно с нейната сестра Неефикасността. Тези близначки са грешките на бизнеса, които могат да причинят катастрофа на всяко търговско предприятие, ако не се проконтролира навреме.

Не забравяйте!

Щастливите случайности са част от бизнеса, те идват, но само тогава се осъществяват, когато си готов да се възползваш от тях!

На края!

„Всеки иска да бъде Някой, но Никой не иска да се потруди!“– Йохан Волфганг фон Гьоте

Добавена на от:

Етикети: , , , ,

336 Общо преглеждания, 1 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар

ВИП обяви

Пътна помощ Купува-Продава

  • Продавам Пътна Помощ Камиончето е по Талон е Пътна помощ всичко към момента е платено за контакти тел.098898588...

Обяви за работа

  • Работа търси-предлага Открийте новите попълнения за вашият екип, като публикувате обява в нашата нова категория ...