Общо обяви: 215 Общо потребители: 133544

Бъдете безстрашни

Безстрашието може да приеме най-различни форми и някои от най-удивителните истории на успеха се раждат в недрата на неопределими трудности. Какво бихте казали например за бизнес стратегия като тази на Фреди от Бронкс. Всеки път когато неговата компания изглеждала на ръба на срива, той откривал нов магазин. Но възходът му е истински модел на безстрашието.

През 1965г. Фред бил просто поредното хлапе от Бронкс, търсещо начин да събере пари за колеж. Обърнал се към един семеен приятел с въпроса как да постъпи и получил отговор: „ Трябва да отвориш магазин за сандвичи. Ако проявяваш интерес, аз ще ти стана партньор и ще ти дам хиляда долара.“

По онова време човек можел да стигне доста далеч с хиляда долара. Наемите били ниски, а продуктите, нужни за направата на сандвичите – евтини.

Фреди отворил своя магазин, разпространил в квартала рекламни флайъри, събрал приятелите си и още през първия работен ден продал триста сандвича. Скоро обаче продажбите намалели, тъй като, по собствените му думи, „ние не знаехме какво точно правим“. Заплашен от провал, Фред предприел нещо абсолютно ексцентрично. Открил втори магазин, за да създаде впечатлението, че нещата му вървят добре. Двете заведения тъкмо си стъпили на краката, когато отворил трето – и тогава и трите тръгнали на зле. Ала той просто открил четвърто! След това и пето. Най-сетне петият магазин се наложил и започнал растежа на империята на Фред.

Кой е Фред?

Историята на нашият Фреди е историята на Фред де Лука, основателят на веригата Събуей(Subway), оценявана на десетки милиарди долара.

През 1974г. Фред подписал първия си франчайзингов договор, а днес фрайчанзинговите магазини за сандвичи Събуей по света надхвърлят 29 хиляди.

На пръв поглед решението на Фред де Лука да заложи на експанзията в труден момент може да ви се стори глупаво. Малцина бизнес консултанти биха препоръчали подобен трънлив път към растежа. Но той вярвал в себе си и в своя проект и не се предал, докато не накарал нещата да проработят.

Урокът на Фред де Лука!

Както изтъква самият Фред де Лука, ключът към оцеляването на Събуей бил, че доставчиците му искали той да успее и му оказвали подкрепа дори в най-тежките моменти. Когато изграждал отношенията с доставчиците си, Фред не ги оставил извън играта, а се погрижил да гарантира възможности за растеж на всички тях.

Добавена на от:

Етикети: , , , , ,

186 Общо преглеждания, 1 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар

ВИП обяви

Пътна помощ Купува-Продава

  • Продавам Пътна Помощ Камиончето е по Талон е Пътна помощ всичко към момента е платено за контакти тел.098898588...

Обяви за работа

  • Работа търси-предлага Открийте новите попълнения за вашият екип, като публикувате обява в нашата нова категория ...